Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Παρέμβαση στην Τρίτη συνδιάσκεψη αιρετών γυναικών στην Αθήνα. Απρίλιος 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ-Υπερ των πυροπλήκτων κατοίκων της Ηλείας (γυναικών και ανδρών ) που βιώνουν την ανισότητα ζώντας κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Για την 3η συνδιάσκεψη αιρετών γυναικών στην Αθήνα

Αγαπητές συνάδελφοι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου στην Ηλεία πολύς κόσμος, πολλές οικογένειες βιώνουν την υστέρηση και την έλλειψη όχι μόνον των ανθρώπων τους αλλά και της περιουσίας τους, των ζώων τους, των ελαιοδέντρων τους. Κατά συνέπεια έχει πληγεί και τραυματιστεί ανεπανόρθωτα ο κοινωνικοοικονομικός ιστός της περιοχής,
Είναι επιτακτική η ανάγκη η κρατική αρωγή να ενισχύσει τα πληγέντα εισοδήματα, να βοηθήσει τους ανθρώπους που στερήθηκαν το βιος τους και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να μη φύγουν όλοι οι κάτοικοι των μικρών χωριών που επλήγησαν και ειδικά οι νέοι και οι νέες.
Επειδή πιστεύω ότι ο γυναικείος πολιτικός λόγος είναι εναλλακτικός λόγος για την άσκηση της εξουσίας που αγγίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας και δίνει λύσεις καθώς επίσης στοχεύει στη άμβλυνση των ανισοτήτων παντός είδους είτε είναι φυλετικές είτε κοινωνικοοικονομικές και επειδή οι γυναίκες στην Ηλεία μαζί με την οικογένειά τους στις πυρόπληκτες περιοχές βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ζητώ φεύγοντας από αυτό το συνέδριο να στείλουμε ένα μήνυμα στο κεντρικό κράτος, ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα, να απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και όσον αφορά στην ανοικοδόμηση των καμένων σπιτιών και όσον αφορά στις κατεδαφίσεις, στην χορήγηση ζωοτροφών για να μη χαθούν και τα εναπομείναντα ζώα . Πρέπει επιτέλους το ταμείο αλληλοβοήθειας με επί κεφαλής τον Κ. Μολυβιάτη να ενισχύσει τις πληγείσες περιοχές στην Ηλεία.
Να υλοποιηθεί το εξαγγελμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 6000 ανέργους με τροποποίηση και για πυρόπληκτους αγρότες, να αποζημιωθούν τα χαμένα εισοδήματα των επαγγελματιών, των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Επειδή η ισότητα δεν αφορά μόνον άνδρες και γυναίκες αλλά αφορά και τη δράση μας ως αιρετών γυναικών για την απάλειψη της φτώχειας και την ένταξη όλων όσων βρίσκονται περιθωριοποιημένοι όπως στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, σας καλώ να ενώσουμε τις φωνές μας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι πληγέντες από τις πυρκαγιές, Ηλείοι και Ηλείες.


Νομαρχιακή σύμβουλος Ηλείας ,της πλειοψηφίας
Διατσέντα Φανού Φουσκαρίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου