Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Το Glossomobil ξανά στο Γυμνάσιο Λεχαινών!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ


Το Glossomobil ξανά στο Γυμνάσιο Λεχαινών!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Glossomobil, ένα αυτοκίνητο του Ινστιτούτου Γκαίτε γεμάτο εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια για τη Γερμανία και τη Γερμανική Γλώσσα, επέλεξε το Γυμνάσιο Λεχαινών ως μία από τις στάσεις του ταξιδιού του ανά την Ελλάδα.
Μαθητές όλων των τάξεων που διδάσκονται τα γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, μίλησαν και τραγούδησαν στα γερμανικά, έπαιξαν κι έμαθαν.
 Η καθηγήτρια γερμανικών του σχολείου κ. Αναγνωστοπούλου Αναστασία δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιούν οι μαθητές πόσο εύκολα μπορούν να μάθουν κι έξω από την τάξη με εκπαιδευτικά παιγνίδια που αναδεικνύουν τη λειτουργία της ομάδας αλλά και να χρησιμοποιούν την ξένη γλώσσα για να δημιουργήσουν διαύλους επικοινωνίας και να εξοικειωθούν με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης χώρας. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κα Φανού- Φουσκαρίνη Διατσέντα αφού ευχαρίστησε τις υπεύθυνες καθηγήτριες του Ινστιτούτου Γκαίτε για τις πολύ δημιουργικές δραστηριότητες που υλοποίησαν μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου Λεχαινών και την καθηγήτριά τους, της γερμανικής γλώσσας, κ. Αναγνωστοπούλου Αναστασία,  τόνισε  τη μεγάλη αξία και της Γερμανικής γλώσσας, όπως και των άλλων ξένων γλωσσών γλωσσών,  οι οποίες καθώς καλλιεργούν  δεξιότητες επικοινωνίας ενισχύουν τους μαθητές σε αυτό το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, για να σχεδιάσουν 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου