Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Διατσέντα Φανού- Φουσκαρίνη γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας όπου ζει μόνιμα με το σύζυγό της Ανδρέα Φουσκαρίνη συγγραφέα, Λυκειάρχη και τους δυο γιους της Κωνσταντίνο και Γιώργο. Γονείς της ο Παναγιώτης Φανός και η Γεωργία Τριανταφυλλοπούλου.
Σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Οικιακή Οικονομία και Διαιτολογία και επιμορφώθηκε στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό το 1999 στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1983 από το Γραφείο Γεωργικής ανάπτυξης Λεχαινών ως καθηγήτρια αγροτικής οικιακής οικονομίας και δραστηριοποιήθηκε στον κάμπο της Ηλείας σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας για την αγροτική οικογένεια και ειδικά για την Ελληνίδα αγρότισσα.
Από το 1992 εργάζεται στο Γυμνάσιο Λεχαινών υλοποιώντας παράλληλα με το διδακτικό της έργο και εκπαιδευτικά προγράμματα ευρωπαϊκά και νομαρχιακά που στοχεύουν στη δημιουργία του «ανοιχτού σχολείου» του μέλλοντος που συνδέεται με την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας.
Από το 2000 είναι υπεύθυνη ως καθηγήτρια σύμβουλος Σ.Ε.Π του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γυμνασίου Λεχαινών και δραστηριοποιείται σε θέματα συμβουλευτικής, αγοράς εργασίας και προσανατολισμού των μαθητών και των νέων γενικότερα.
Η συμμετοχή της σε κοινωνικές δράσεις και η παρουσία της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι είναι συνεχής, καθώς έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γυναικών Ανδραβίδας, και του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Ανδραβίδας, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου, της σχολικής επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας, της Μορφωτικής Ένωσης Λεχαινών «Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας», του συλλόγου αιμοδοτών Λεχαινών, της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Ο Αρίων» Ανδραβίδας, του αθλητικού σωματείου ΔΑΦΝΗ Ανδραβίδας κ.λ.π..
Είναι επίσης Νομαρχιακή Σύμβουλος της πλειοψηφίας μετά τις τελευταίες εκλογές για τον α΄ και β’ βαθμό Τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου 2007 στην Ηλεία είναι υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.
Τέλος έχει παρουσιάσει θέματα εκπαιδευτικού και επιστημονικού χαρακτήρα σε σεμινάρια και σε ανοικτές ημερίδες, στην τοπική κοινωνία.

Ανδραβίδα 13 /6 /2008

Διατσέντα Φανού- Φουσκαρίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου